هر آنچه که باید از سیستم رادار نقطه کور بدانید !



انواع رادار نقطه کور در خودروها

رادار نقطه کور: چشم اندازی جدید در تکنولوژی امنیت جاده ای

 

سیستم رادار نقطه کور؛ چشم انداز جدید در تکنولوژی امنیت جاده ای

در این مقاله از بیتوته، شما را با رادار نقطه کور آشنا خواهیم کرد. رادار نقطه کور یک فناوری پیشرفته است که برای تشخیص اشیاء و خودروهایی که در زاویه ای که دید ندارند، قرار دارند، استفاده می شود. این رادار به راننده هشدار می دهد تا از تصادفات ناشی از عدم توجه به اشیاء مخفی در نقطه کور جلوگیری می کند.

سیستم رادار نقطه کور چیست؟

نقاط کور خودرو مناطقی از جاده هستند که در دید مستقیم و غیرمستقیم راننده قرار ندارند. این نقاط کور می توانند خطرناک باشند، زیرا ممکن است باعث شوند راننده از وجود خودروها یا سایر وسایل نقلیه در اطراف خود بی خبر باشد.

 

رادار نقطه کور یک سیستم کمک راننده است که از حسگرهای راداری برای شناسایی وسایل نقلیه در نقاط کور راننده استفاده می کند. این یک فناوری نسبتا جدید است، اما به سرعت به یکی از محبوب ترین ویژگی های ایمنی در خودروهای جدید تبدیل شده است.

 

رادار نقطه کور (BSR)، همچنین به عنوان نظارت بر نقاط کور (BSM) یا سیستم اطلاعات نقاط کور (BLIS) شناخته می شود، یک سیستم کمک راننده است که از سنسورهای راداری برای شناسایی وسایل نقلیه در نقاط کور راننده استفاده می کند. این یکی از چندین ویژگی است که یک سیستم تشخیص نقطه کور (BSDS) را تشکیل می دهد.

 

نقاط کور مناطقی در اطراف وسیله نقلیه هستند که توسط آینه های دید عقب به طور مستقیم توسط راننده قابل مشاهده نیستند. آنها معمولاً در دو طرف خودرو، درست در پشت ستون های عقب قرار دارند. نقاط کور می تواند خطر ایمنی قابل توجهی داشته باشد، زیرا رانندگان ممکن است از وسایل نقلیه دیگر در این مناطق بی اطلاع باشند.

 

سیستم های BSR معمولاً از دو حسگر رادار استفاده می کنند که یکی در هر طرف خودرو، نزدیک سپر عقب نصب می شود. این حسگرها امواج راداری را ساطع می کنند و سپس سیگنال های منعکس شده را برای تشخیص اشیاء در نقاط کور تجزیه و تحلیل می کنند. هنگامی که یک وسیله نقلیه در نقطه کور شناسایی می شود، سیستم با استفاده از یک سیگنال دیداری یا شنیداری به راننده هشدار می دهد.

 

هشدارهای بصری معمولاً توسط یک چراغ نشانگر در آینه جانبی یا روی ستون A ارائه می شود. هشدارهای صوتی ممکن است شامل صدای زنگ یا بوق باشد. برخی از سیستم ها همچنین یک هشدار لمسی را ارائه می دهند، که لرزشی در فرمان یا صندلی راننده احساس می شود.

 

سیستم های BSR برای کمک به رانندگان طراحی شده اند تا از تصادفات تغییر خط و سایر برخوردهای ناشی از وسایل نقلیه در نقاط کور جلوگیری کنند. آنها به ویژه در ترافیک سنگین و در بزرگراه ها مفید هستند، جایی که رانندگان ممکن است نیاز به تغییر خطوط مکرر داشته باشند.

 

رادار نقطه کور چگونه کار می کند؟

سیستم های رادار نقطه کور معمولا از دو حسگر راداری استفاده می کنند که یکی در هر طرف سپر عقب نصب شده است. حسگرها امواج رادار را ساطع می کنند و سپس به پژواک هایی که از اجسام مجاور باز می گردد گوش می دهند. سپس این سیستم می تواند از پژواک ها برای تعیین فاصله، زاویه و سرعت هر وسیله نقلیه در نقاط کور استفاده کند.

 

هنگامی که سیستم یک وسیله نقلیه را در نقطه کور تشخیص می دهد، معمولاً با استفاده از یک چراغ نشانگر بصری در آینه بغل یا یک چراغ چشمک زن روی ستون A به راننده هشدار می دهد. برخی از سیستم ها ممکن است یک هشدار صوتی نیز منتشر کنند.

 

مزایای رادار نقطه کور

نکات ایمنی هنگام استفاده از رادار نقطه کور خودرو

 

رادار نقطه کور فعال چیست؟

در رادار نقطه کور خودرو فقط به شما هشدار می دهد و باقی کار را به خودتان می سپارد اما خودروهایی که مجهز به رادار نقطه کور فعال هستند، اگر پس از هشدار دادن سیستم شما عکس العملی نشان ندهید خودرو کنترل ترمز و فرمان را به دست می گیرد و شما را به مسیر درست هدایت می کند.

 

انواع رادار نقطه کور در خودروها

دو نوع سیستم هشدار نقطه کور در خودروها استفاده می شود:

 

1. سیستم هشدار وجود مانع در نقطه کور خودرو

در صورت وجود مانع در نقطه کور این سیستم به راننده به صورت صوتی و یا تصویری هشدار می دهد. البته این سیستم می تواند دارای هشدار چرخش نیز باشد که هنگام تغییر لاین و یا چرخش به چپ و راست و در صورت وجود مانع به راننده هشدار دهد.

 

2. سیستم هشدار نقطه کور با فرمان اضطراری خودکار

هنگامی که می خواهید به چپ یا راست بپیچید و یا تغییر لاین دهید و هشدار نقطه کور را دریافت می کنید، سیستم به صورت خودکار کنترل فرمان و ترمز را به دست می گیرد و از پیچیدن و تغییر لاین جلوگیری می کند.

 

مزایای رادار نقطه کور

سیستم های BSR مزایای زیادی دارند، از جمله:

 

– کاهش خطر تصادفات تغییر خط

– کاهش خطر سایر برخوردهای ناشی از وسایل نقلیه در نقاط کور

– افزایش آگاهی رانندگان از محیط اطرافشان

– خطر برخورد تغییر خط را تا 14٪ کاهش می دهند

– افزایش اعتماد به نفس راننده

 

محدودیت های رادار نقطه کور

سیستم های BSR دارای چند محدودیت هستند، از جمله :

– هزینه بالای نصب

– آنها ممکن است تمام اشیاء را در نقاط کور مانند موتور سیکلت، دوچرخه یا عابران پیاده تشخیص ندهند.

– آنها ممکن است فریب نکات مثبت کاذب را بخورند، مانند اجسام ثابت یا اجسامی که در جهت مخالف حرکت می کنند.

 

– آنها ممکن است در شرایط آب و هوایی بد مانند باران، برف یا مه به خوبی کار نکنند.

– این سیستم تنها زمانی موثر است که حسگرهای رادار تمیز و بدون مانع باشند.

– این سیستم ممکن است نتواند وسایل نقلیه ای را که بسیار نزدیک به وسیله نقلیه هستند یا با سرعت بسیار بالا حرکت می کنند، تشخیص دهد.

 

معایب رادار نقطه کور

سیستم رادار نقطه کور

 

نکات ایمنی هنگام استفاده از رادار نقطه کور خودرو

• همیشه از آینه های جانبی و آینه دید عقب برای بررسی نقاط کور خودرو استفاده کنید.

• به هشدارهای رادار نقطه کور خودرو توجه کنید.

• هنگام تغییر مسیر یا سبقت گرفتن، مطمئن شوید که خودرو یا مانعی در نقاط کور شما وجود ندارد.

 

اطلاعات تکمیلی

سیستم های BSR به طور فزاینده ای در وسایل نقلیه جدید رایج می شوند. بسیاری از خودروسازان اکنون BSR را به عنوان یک ویژگی استاندارد در خودروهای خود یا به عنوان یک ارتقاء اختیاری ارائه می کنند.

 

سیستم های BSR نیز مقرون به صرفه تر می شوند و اکنون در انواع وسایل نقلیه، از جمله خودروها، SUVها و کامیون ها در دسترس هستند.

 

اگر قصد خرید یک وسیله نقلیه جدید را دارید، حتما به دنبال خودرویی با سیستم BSR باشید. این یک ویژگی ایمنی ارزشمند است که می تواند به شما در جلوگیری از تصادف کمک کند.

 

سخن پایانی

سیستم های BSR یک ویژگی ایمنی ارزشمند است که می تواند به رانندگان کمک کند تا از تصادفات ناشی از وسایل نقلیه در نقاط کور جلوگیری کنند. در حالی که آنها راه حل کاملی نیستند، اما می توانند خطر این نوع حوادث را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.

 

گردآوری: بخش خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------