نحوه صحیح نشستن در خودرو: هنگام رانندگی اینگونه باید بنشینید



نکات نشستن داخل خودرو, نحوه صحیح نشستن روی صندلی خودرو, اصول نشستن پشت فرمان ماشین

برای نشستن اصولی در خودرو ابتدا داخل ماشین بنشینید سپس پاهای خود را بچرخانید

 

آموزش نحوه نشستن صحیح پشت صندلی خودرو 

خودرو در زندگی های امروزی نقش بسیار پررنگی دارد و همه خانواده ها از این وسیله نقلیه  کم و بیش استفاده می کنند و از طرفی بسیاری از خانواده ها دارای وسیله نقلیه شخصی هستند. رانندگی خودرو هم بسیاری از افراد جامعه را وادار می‌کند که زمانی را پشت فرمان بگذرانند. یکی از مشکلاتی که عمدتاً برای راننده ها به وجود می آید خستگی ناشی از آن است و گاها با کمر درد، گردن درد و ... همراه است.

نحوه نشستن صحیح در خودرو

یکی از مسائل مهمی که در هنگام رانندگی باید به آن توجه شود طرز نشستن داخل خودرو است .هیچ گاه نباید با عجله وارد خودرو شوید همیشه سعی کنید که با حوصله سوار خودرو شوید. برای وارد شدن و نشستن در خودرو باید اول روی صندلی خودرو نشسته و سپس پاها را به داخل  بچرخانید.

 

برای پیاده شدن از خودرو هم باید ابتدا پاها را خارج کنید و سپس از ماشین خارج شوید. با انجام همین کار ساده شما به بدن خود کمک می کنید تا بدون وارد شدن فشار اضافی به ستون فقرات و سایر عضلات وزن بدن جابجا شود.

 

نشستن صحیح در خودرو برای افرادی که ساعت ها  رانندگی می‌کنند یا اصطلاحا پشت فرمان هستند بسیار مهم است. زیرا فردی که به صورت غلط روی صندلی خودرو می نشیند به مرور زمان دچار مشکل می شود. این مسئله باعث می‌شود که ستون فقرات فرد حالت طبیعی خود را از دست داده و باعث ایجاد کمردرد ،گردن درد، پا درد و دردهای دیگری که ناشی از ستون فقرات است، شود.

 

برای رفع این مشکل خودرو سازها سعی کرده اند که با اضافه کردن امکانات و آپشن های خاصی به طرز نشستن صحیح فرد کمک کنند اما خود فرد نیز باید مسائلی را رعایت کند. در زیر آموزش‌هایی را برای نشستن صحیح داخل خودرو برای شما بازگو می کنیم.

 

هنگام نشستن بر روی صندلی خودرو فرد باید کاملا احساس راحتی کند. همچنین نشستن باید به گونه‌ای باشد که فرد دسترسی کاملی به پدال های اتومبیل داشته باشد و برای گاز دادن، کلاج گرفتن و ترمز گرفتن هیچ مشکلی نداشته باشد زیرا این خود باعث ایجاد مشکل و حادثه می‌شود.

 

در روی صندلی طوری بنشینید که قسمت انتهای کمر کاملاً بر انتهای صندلی قرار بگیرد حالا قسمت پشتی صندلی را که به آن تکیه می دهید طوری تنظیم کنید که کمر شما کاملاً به آن تکیه کرده و ستون فقرات به حالت عمود بر صندلی قرار بگیرد. هیچ گاه در هنگام نشستن کمر نباید در حالت قوز باشد.

 

تنظیم ارتفاع صندلی هنگام نشستن در خودرو  

در خودروهایی که قابلیت تنظیم ارتفاع صندلی را دارند باید ارتفاع را طوری تنظیم کرد که هنگامی که روی صندلی نشسته اید لگن و زانوی شما در امتداد هم و در یک سطح قرار بگیرد. با استفاده از صندلی خودرو به مرور زمان فرورفتگی در آن ایجاد می‌شود و باعث به هم خوردن تنظیمات شده و باید دوباره صندلی را تنظیم کرد اما این تنظیم کردن نباید به گونه ای شود که باعث خم کردن گردن یا عدم تسلط بر خودرو شود.

 

طرز صحیح نشستن پشت فرمون, نحوه صحیح نشستن در خودرو, نشستن در خودرو

دقت داشته باشید ارتفاع صندلی می تواند به مرور زمان کاهش یابد

 

در صورتی که خودرو فاقد تنظیم ارتفاع صندلی است می توان از تشک های طبی جهت تنظیم ارتفاع استفاده کرد این تشک ها نباید بیش از حد نرم یا سفت باشد بعضی از این تشک ها مجهز به گرمکن و ماساژور هستند که می‌توانند در هنگام رانندگی برای جلوگیری از خستگی مفید باشند.

 

این را هم اضافه کنیم که در خودروها قسمتی از صندلی که روی آن می‌نشینید معمولاً دارای شیبی است که این شیب باعث می شود که در هنگام تصادف فرد کمتر به جلو پرتاب شود. این شیب باعث می‌شود که لگن و زانو در یک سطح قرار نگیرند که با استفاده از تشک های طبی می‌توان مشکل را حل نمود.

 

طرز صحیح نشستن پشت فرمون, نحوه صحیح نشستن در خودرو, نشستن در خودرو

شیب صندلی‌های خودرو به این دلیل تعبیه شده است که در تصادف کمترین اسیب وارد شود

 

تنظیم زاویه صندلی هنگام نشستن در خودرو  

در هنگام نشستن روی صندلی خودرو زاویه ای که پاها با بدن شما می سازد مهم است. این زاویه معمولاً باید ۱۱۰ درجه باشد . رعایت کردن این زاویه باعث می‌شود که فشار بر روی ستون فقرات  کمتر شود.

 

 تنظیم موقعیت صندلی برای نشستن صحیح در خودرو :  برای اینکه به پدال ها به راحتی دسترسی داشته باشید و از طرفی دچار زانو درد نشوید باید موقعیت صندلی خودرو را  طوری تنظیم کنید که زانوها ۲۰ الی ۳۰ درجه خم شوند و با این کار شما هم به پدال ها دسترسی دارید و هم فشاری روی زانوها ایجاد نمی‌کنید.

 

تنظیم گودی کمر در صندلی خودرو

اکثر خودروهای خارجی و تعدادی از خودروهای داخلی این امکان را در صندلی‌های خودرو دارند که با استفاده از فشردن کلید گودی کمر خود را تنظیم کرده و در نشستن صحیح در خودرو به شما کمک می کند. این کار باعث می‌شود که ستون فقرات شما حالت S مانند خود را حفظ کند و همچنین از قوز کردن فرد جلوگیری می کند.

 

طرز صحیح نشستن پشت فرمون, نحوه صحیح نشستن در خودرو, نشستن در خودرو

اگر صندلی گودی کمر را پر نمی کند می توانید از بالشتک نیز استفاده کنید

 

 اما بسیاری از خودروهای داخلی فاقد این قابلیت هستند .برای تنظیم کردن گودی کمر در این خودروها می توان از پشتی های طبی استفاده کرد. پشتی ها با قرار گرفتن در گودی کمر باعث پر شدن جای خالی شده و به طرز صحیح نشستن فرد در خودرو کمک می‌کند.

 

باید توجه داشت که اندازه این پشتی باید طوری انتخاب شود که انتهای آن بالای لگن شما قرار بگیرد و همچنین مقدار برآمدگی آن باید طوری باشد که فقط گودی کمر را پر کند و بزرگتر یا کوچکتر نباشد؛ البته بعد از مدتی استفاده از این پشتی ها به دلیل فشاری که کمر بر روی آن ایجاد می کند حالت خود را از دست داده و صاف می‌شوند این پشتی ها بعد از فرسوده شدن باید تعویض گردد.

 

وجود این پشتی می تواند بسیار موثر باشد و از ایجاد مشکلات ستون فقرات جلوگیری کند. امید هست که سازندگان داخلی خودرو نیز امکان تنظیم گودی کمر را در صندلی خودروها ایجاد کرده و به جای تغییر در ظاهر چراغ های خودرو کمی کیفیت و راحتی راننده را افزایش دهند.

 

تنظیم پشت سری های خودرو هنگام نشستن در خودرو  

ارتفاع صندلی خودرو باید معمولاً با شانه های فرد هم ارتفاع باشد. اما اگر بلندتر یا کوچکتر باشد و فرد احساس راحتی داشته باشد نیازی نیست که در آن تغییراتی اعمال شود .همه خودرو ها معمولاً دارای پشت سری هایی هستند که ارتفاع آنها قابل تنظیم است. این تنظیم کردن در  بسیاری از خودروها به صورت دستی و در خودروهایی هم به صورت برقی انجام می‌شود.

 

برای اینکه پشتی در محل درست قرار گیرد باید آن را طوری تنظیم کرد که درست پشت سر فرد قرار گیرد و بیشتر نواحی سر را در بر بگیرد. فاصله پشت سری با سر طوری باید تنظیم شود که یک انگشت با سر فاصله داشته باشد تا فرد هنگام رانندگی به راحتی بتوانند از آن استفاده کند.

 

چگونه کمربند ایمنی را ببندیم تا در هنگام رانندگی راحت باشیم؟

بسیاری از افراد هنگام بستن کمربند ایمنی، کمربند را روی شکم خود می بندند. این کار باعث می شود که در هنگام رانندگی همواره مورد آزار کمربند ایمنی قرار گیرند و در هنگام تصادف و ایست‌های ناگهانی فشار زیادی بر روی اندامهای داخلی معده و شکم فرد ایجاد و باعث آسیب فرد شود.

 

در زنان باردار نیز این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است و هیچگاه نباید کمربند ایمنی را از روی شکم عبور دهند. کمربند ایمنی باید از روی لگن عبور داده شود این کار باعث می‌شود که در هنگام تصادف و حادثه کمربند لگن فرد را محکم نگه دارد و از آسیب به لگن و کمر جلوگیری کند. قسمت بالایی کمربند را نیز نباید از زیر بازو عبور داد. این قسمت باید از میان شانه و جناغ عبور کند و نه قسمت بیرونی شانه.

 

بستن اشتباه کمربند ایمنی در تصادفات نه تنها کمکی به فرد نمی‌کند بلکه خود باعث ایجاد مشکل و خسارت می شود. لذا باید در هنگام بستن کمربند ایمنی نکات بالا را در نظر گرفت. بستن کمربند ایمنی به طور صحیح یکی از نکاتی است که در طرز نشستن صحیح فرد تاثیرگذار است.

 

تنظیم فرمان اتومبیل برای نشستن صحیح در خودرو

بسیاری از خودروها دارای اهرمی برای تنظیم فرمان می باشند و بعضی از خودروها هم به صورت برقی تنظیم می‌شوند. فرمان خودرو باید طوری تنظیم شود که آرنج ها زاویه ۱۲۰ درجه بسازند همچنین دستها روی فرمان باید طوری قرار گیرد که اگر فرمان خودرو را ساعت در نظر بگیریم دست راست روی ساعت ۳ و دست چپ روی ساعت ۹ قرار گیرد.

 

رانندگی با یک دست باعث می شود که ستون فقرات فرد به این طرف و آن طرف خم شود و به مرور زمان ایجاد مشکل کند. همچنین از نظر ایمنی هم ، رانندگی با یک دست مورد اطمینان نیست.

 

در خودروهایی که فاقد تنظیم فرمان هستند باید با استفاده از تنظیم صندلی زاویه آرنج‌ها را تنظیم کرد همچنین فرمان خودرو باید طوری تنظیم شود که برای راننده دیدن صفحه نمایش کیلومتر خودرو ممکن باشد.

 

نکاتی که قبل از نشستن داخل خودرو و در حین رانندگی باید آنها را رعایت کرد

1. هیچگاه با عجله سوار خودرو نشوید و سعی کنید با آرامش وارد خودرو شوید.

 

2. قبل و بعد از رانندگی نباید اجسام سنگین را بلند کرد زیرا ستون فقرات تحت فشار بوده و ممکن است دچار مشکل شوید.

 

3. اگر مسافتی طولانی برای رانندگی دارید پس از مدتی رانندگی توقف کنید و به بدن استراحت دهید و با انجام ورزش‌های کششی فشار را از بدنتان خارج کنید.

 

4. کسانی که بیش از چهار ساعت مشغول رانندگی هستند در طول روز باید هر دو ساعت رانندگی توقف کرده و کمی استراحت کنند و از خودرو پیاده شده و ورزش کنند.

 

گردآوری : بخش خودرو بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب مجله خودرو(دنیای خودرو، بازار خودرو، اصول تعمیر و نگه داری خودرو و ...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------