راهنمای کامل برای انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید



انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید

راهنمای کامل برای انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید

 

آیا انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید امکان پذیر است ؟

انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید یکی از موضوعات مهم و کاربردی در حوزه بیمه خودرو است. در این مقاله از  بیتوته، به توضیح فرآیند و اطلاعات مهمی که باید در انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید مد نظر داشته باشید، پرداخته خواهد شد.

انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید

تمام افرادی که برای خرید یا فروش خودرو اقدام می کنند، در مورد انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث سوالات زیادی دارند. بهتر است در همین ابتدای امر بدانید که، امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث، فقط به خودروی جدید فروشنده و اعضای درجه یک خانواده او، وجود دارد.

 

وقتی پای معامله ماشین و خودرو وسط باشد، چگونگی انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودروی جدید یا خریدار یکی از سوالاتی اصلی فروشنده و خریدار است. انتقال بیمه نامه شخص ثالث و تخفیف های عدم خسارت آن، به خصوص اگر فروشنده یک راننده قانونمند باشد که مدت هاست تصادفی نداشته و خسارتی دیافت نکرده، جنبه مالی و اقتصادی مهمی در معامله محسوب می شود. 

 

بیمه شخص ثالث چه زمانی قابل انتقال است؟

انتقال بیمه شخص ثالث در شرایط زیر امکان پذیر خواهد بود:

 

• انتقال بیمه شخص ثالث به شرکت دیگر

• انتقال بیمه شخص ثالث از خودروی قدیمی به جدید

• انتقال دادن بیمه به مالک خودروی جدید

• انتقال بیمه به همسر، فرزندان، پدر یا مادر

 

شرایط انتقال بیمه شخص ثالث :

افراد متقاضی انتقال بیمه شخص ثالث، می بایست ابتدا، شرایط لازم، جهت انتقال بیمه شخص ثالث را داشته باشند. با توجه به اینکه امکان دارد بیمه شدگان، از شرایط خاص مختص به انتقال این نوع بیمه اطلاعی نداشته باشند، در ادامه، در خصوص شرایط لازم برای انتقال بیمه شخص ثالث، توضیحات لازم آورده شده است.

 

• همه ی بیمه گذاران بیمه شخص ثالث می توانند قبل از پایان اعتبار بیمه نامه خود، تخفیف بیمه نامه خود را برای خودروی خود یا اعضای خانواده شان، شامل همسر، پدر، مادر و فرزندان، منتقل کنند. (فرزندان باید 18 سال یا بیشتر داشته باشند.) در این حالت، تخفیفات بیمه شخص ثالث با کسر مدت زمان باقی مانده از اعتبار بیمه نامه خودروی قبلی، به خودروی جدید منتقل می شود.

 

• برای انتقال بیمه شخص ثالث به خودروی جدید، لازم است به سند رسمی نقل و انتقال خودروی جدید مراجعه شود. هرگونه انتقال با استفاده از وکالتنامه، قولنامه و یا روش های دیگر امکان پذیر نیست. در حال حاضر، برگ سبز خودرو به عنوان جایگزین سند رسمی شناخته می شود.

 

• برای انتقال بیمه شخص ثالث از خودروهای اسقاطی و فرسوده به خودروی جدید، باید به شرکت بیمه گر، اصل قرارداد بیمه نامه شخص ثالث، اسناد خودروی فرسوده و خودروی جدید، مدارک شناسایی بیمه شده و پیوست ابطال بیمه نامه قبلی ارائه شود. این اقدام نشان می دهد که خودروی فرسوده از دور خارج شده و شرکت بیمه گر بیمه نامه قبلی را مبنی بر بیمه شخص ثالث باطل کرده است. سپس، تخفیفات بیمه شخص ثالث به خودروی جدید منتقل می شود.

 

• برای تغییر شرکت بیمه گر بیمه شخص ثالث، بیمه گذاران می توانند پس از پایان مدت زمان اعتبار قرارداد بیمه نامه شخص ثالث و هنگام تمدید بیمه نامه، از خدمات شرکت بیمه گر دیگری که تمایل دارند، استفاده کنند. برای انجام این فرآیند، باید مدارک مورد نیاز، از جمله بیمه نامه قبلی و کارت خودرو، ارائه شود.

 

• برای انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید خودرو و بهره مندی از تخفیفات خودرو، بیمه گذار قبلی باید درخواست خود را برای انتقال بیمه شخص ثالث به خریدار جدید خودرو، به شعبه شرکت بیمه گر موردنظر ارائه دهد. سپس، شرکت بیمه گر باقی مانده تخفیف بیمه نامه قبلی را دریافت کرده و فرآیند انتقال بیمه شخص ثالث قبلی به مالک جدید خودرو را انجام می دهد.

 

• برای انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید، ضروری است که هر دو وسیله نقلیه نوع و کاربری یکسانی داشته باشند. به عنوان مثال، امکان انتقال بیمه شخص ثالث برای یک موتور سیکلت به خودرو سواری، کامیون یا تاکسی وجود ندارد. همچنین، اگر بیمه نامه شخص ثالث برای یک خودرو 4 سیلندر دریافت شده باشد، تخفیفات تعلق گرفته تنها به یک خودروی 4 سیلندر منتقل می شود و امکان انتقال آن به خودروهای با تعداد سیلندرهای بیشتر یا کمتر، وجود ندارد.

 

• تنها در صورت انتقال سند قطعی، انتقال تخفیف های بیمه شخص ثالث امکان پذیر است و خودروهایی که به صورت قولنامه ای یا وکالتی، به فروش رسیده اند، امکان انتقال تخفیف بیمه وجود ندارد. فروشنده و مالک خودرو از لحاظ زمانی، محدودیتی برای انتقال تخفیف ها ندارد. پس از فوت مالک خودرو، ورثه یا نماینده قانونی وراث می تواند اقدامات لازم را جهت انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث انجام دهد.

 

شرایط انتقال بیمه شخص ثالث

نحوه انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید

 

مزایای قانون جدید انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث خودرو :

در سال های گذشته شرایط انتقال بیمه شخص ثالث به این صورت بود که بیمه به همراه خودرو منتقل می شد. یعنی اگر فردی خودرویی را خریداری کرده و به دلیل رعایت قوانین و احتیاط در حین رانندگی از تخفیف برای مثال 60 درصد طی چندین سال برخوردار می شد، در هنگام فروش خودرو باید آن را به راننده جدید واگذار می کرد.

 

حال اگر خود این فرد مجددا یک خودرو جدید با یکسال کارکرد خریداری می نمود، هیچ تخفیفی شاملش نمی شد. زیرا خودرو جدید فاقد تخفیف بیمه بوده و نهایتا به دلیل عدم استفاده از بیمه در سال اول، تنها 5 درصد تخفیف داشت. این موضوع سبب می شد تا نگاه تشویقی خاصی به رانندگان مطیع قانون وجود نداشته باشد.

 

هم چنین رانندگان بی احتیاط می توانستند با خرید یک اتومبیل کارکرده و انتقال تخفیف خودرو، هزینه خیلی کم تری را برای خرید بیمه شخص ثالث بپردازند. همه این موضوعات باعث شد تا یک بازنگری هایی در قانون مربوط به بیمه شخص ثالث انجام گیرد.

 

از این رو، قانون به نفع رانندگان مطیع و محتاط تغییر کرده، تخفیف بیمه از خودرو سلب و به راننده اختصاص یافت. قانون جدید تخفیف بیمه شخص ثالث، هم مانند چند سال اخیر به همین شکل بوده و تخفیف بیمه را به راننده واگذار می کند. در صورتی که این فرد قصد خرید خودرویی جدید داشته باشد، ابتدا باید مالکیت وسیله نقلیه فعلی را واگذار نموده و سپس تخفیف بیمه را به خودرو جدید خود منتقل نماید.

 

هم چنین امکان انتقال بیمه به خریدار جدید هم وجود نخواهد داشت مگر این که خریدار جزء افراد درجه یک خانواده اش باشد. بر اساس این قانون، اگر شخصی به هر شکل نسبت به انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث خود به فردی خارج از دایره اعضای درجه یک خانواده اقدام کند، مجرم شناخته خواهد شد. در صورتی هم که مالک فعلی خودرو به هر دلیل فوت کند، امکان انتقال تخفیف به ورثه قانونی وی وجود دارد. این موضوع باعث شده تا حتی پس از مرگ مالک هم تخفیف از بین نرود.

 

قانون جدید انتقال تخفیف بیمه ثالث 1402 :

پیرو تبصره های قبلی قانون بیمه شخص ثالث، مصوب 1395، بیمه مرکزی در هشتم دی ماه 1399، طی بخشنامه شماره 99/401/130107، انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث و نحوه تعلق سوابق تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث را، به شرح زیر تصویب نمود:

 

• سوابق تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث، به شخص انتقال دهنده تعلق دارد. به هیچ وجه، امکان انتقال تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث، به مالک جدید خودرو (شخص انتقال گیرنده) وجود ندارد.

 

• واحدهای صدور بیمه و سامانه های آنلاین خرید بیمه موظف هستند، که در هنگام صدور بیمه نامه مدارک احراز مالکیت خودرو را رویت نمایند. مدارک احراز هویت خودرو شامل، کارت و برگ سبز خودرو هستند.

 

• در صورت تغییر پلاک خودرو، باید تخفیفات بیمه نامه شخص ثالث برای انتقال گیرنده حذف شود.

 

• هنگام تمدید بیمه شخص ثالث، استعلام بیمه از سنهاب و درج اطلاعات براساس آن، ضروری است. این امر در زمان انتقال تخفیفات عدم خسارت بیمه نامه اول به بیمه نامه دوم نیز، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

قانون جدید انتقال تخفیف بیمه ثالث

شرایط و روش انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید

 

شرایط انتقال بیمه شخص ثالث در سال 1402 :

در صورتی که شخص مالک دو خودرو باشد امکان انتقال تخفیف از خودرویی به خودروی دیگر برای او وجود ندارد. تا زمانی که مالکیت خودرو تغییر نکرده باشد، امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث هم وجود ندارد. به عبارت دیگر، هنگامی که خودرو هنوز به نام شما باشد، نمی توانید تخفیف بیمه آن را به خودرو دیگری منتقل کنید؛ حتی اگر مالک خودرو دیگر هم خود شما باشید.

 

• طبق قانون جدید تخفیف بیمه شخص ثالث، انتقال تخفیف بیمه یک خودرو به خودرو دیگر تنها زمانی انجام می شود که هر دو اتومبیل کاربری یکسانی داشته باشند. برای مثال، امکان انتقال تخفیف بیمه خودرو سواری به یک خودرو سواری دیگر وجود دارد؛ اما امکان انجام این کار برای خودروی سواری با باری فراهم نیست. این شرایط بیش تر برای شرکت ها و اشخاص حقوقی اهمیت دارد که می توانند بیمه خودروهایشان را به یک دیگر انتقال دهند.

 

• مالک خودروی فرسوده در صورتی می تواند بیمه شخص ثالث را به خودروی جدید انتقال دهید که خودروی جدید کار کرده باشد.

 

• در صورت انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودروی جدید، حق بیمه از بیمه گذار دریافت نخواهد شد.

 

• اگر فروشنده، پلاک خودرو را به نام خودش تعویض کرده باشد، کلیه سوابق تخفیفات عدم خسارت او حذف می شود.

 

• همه تخفیفات عدم خسارت بیمه شخص ثالث به صورت کامل بر روی یک بیمه نامه انتقال می یابد.

 

• امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث، از خودروی متعلق به یه شرکت حقوقی، فقط به خودروی دیگر از همان شرکت و با همان کاربری، امکان پذیر است.

 

• انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث باید به صورت کامل انجام شود.

 

روش انتقال بیمه شخص ثالث به خودروی جدید چگونه است ؟

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودروی جدید نیازمند مراجعه حضوری به نمایندگی صدور بیمه نامه قبلی یا شعبه مرکزی آن شرکت بیمه گر است. البته هنگام مراجعه حتما باید این مدارک را به همراه داشت:

 

– کپی کارت خودروی قبلی

– کپی بیمه نامه شخص ثالث خودروی قبلی

– اصل و کپی برگه اسقاط خودرو قبلی در صورتی که اسقاطی باشد

– اصل و کپی کارت خودروی جدید

– بیمه نامه خودروی جدید

 

با ارائه ی مدارک مورد نیاز به مراکز بیمه گر صدور بیمه نامه قبلی، حضوری مراجعه می کنید.

 

البته باید توجه داشت که با حذف بیمه نامه کاغذی، اگر بیمه شخص ثالث خود را از طریق بیمه بازار به صورت آنلاین خریداری کرده اید، گواهی دیجیتال اصالت بیمه نامه که از بیمه مرکزی قابل دریافت است یا لینکی که به تلفن همراه شما پیامک شده، به جای اصل نسخه کاغذی بیمه شخص ثالث معتبر است.

 

در فرآیند انتقال بیمه شخص ثالث، شرکت بیمه با صدور یک الحاقیه، تخفیف های بیمه شخص ثالث قبلی را حذف و با دریافت مابه التفاوت بیمه نامه، آن را به خودروی جدید منتقل می کند. مابه التفاوت، هزینه بیمه شخص ثالث خودروی قدیمی را در روزهای باقی مانده بدون لحاظ تخفیف - به دلیل انتقال آن به خودروی دیگر - محاسبه می کند.

 

مراحل انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به همسر، فرزند، پدر و مادر (اعضای درجه یک)

برای اینکه بیمه شخص ثالث وسیله نقلیه خود را به اعضای درجه یک خود منتقل کنید، ابتدا استعلام تاریخچه پلاک از مراکز تعویض پلاک را دریافت کنید.

 

سپس، این استعلام را به همراه مدارک شناسایی برای اثبات هویت اعضای درجه یک خود به یکی از نمایندگی هایی که بیمه نامه قبلی را از آن دریافت کردید، ببرید.

 

نکاتی برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به پلاک جدید :

3 نکته مهم برای انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث به پلاک جدید:

 

• همه ماشین های صفر از وقتی از کارخانه خارج می شوند، بیمه شخص ثالث دارند. شما نمی توانید تخفیفات بیمه ثالث ماشین قبلی تان به بیمه شخص ثالث ماشین صفر منتقل کنید. در واقع باید تا زمان تمدید بیمه شخص ثالث ماشین صفر صبر کنید. در آن زمان اگر اعتبار بیمه شخص ثالث قبلی تمام نشده باشد، می توانید تخفیفاتش را به بیمه ماشین جدید منتقل کنید.

 

• برای انتقال بیمه نامه شخص ثالث یک خودروی اسقاطی، شما پیش از هرچیز باید از رده خارج شدن خودرو را اثبات کنید و مدرکی ارائه کنید که نشان دهد اتومبیل فرسوده از نظر قانون دیگر وجود خارجی ندارد. در چنین مواردی باید اصل برگه اسقاط خودرو و الحاقیه فسخ بیمه نامه قبلی را برای انتقال بیمه شخص ثالث همراه داشته باشیم.

 

• در صورت فروش قولنامه ای یا وکالتی خودرو امکان انتقال تخفیف بیمه ثالث وجود ندارد؛ یعنی فقط با انتقال سند قطعی می توانیم تخفیف های بیمه شخص ثالث را هم منتقل کنیم.

 

ماشین هایی که به صورت قولنامه ای یا وکالتی فروخته می شوند، امکان انتقال تخفیف بیمه را ندارند.

 

نکاتی برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به پلاک جدید

مدارک لازم برای انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید

 

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودرو صفر و اقساطی :

چنانچه شما یک خودروی اقساطی یا یک خودروی صفر داشته باشید، همچنان این سوال مطرح می شود که نحوه و شرایط منتقل کردن تخفیف عدم بیمه خسارت چگونه است.

 

• انتقال تخفیف بیمه به خودروی صفر، امکانپذیر نیست.

همه خودروهای صفر از زمان خروج از کارخانه بیمه شخص ثالث دارند. پس امکان انتقال تخفیفات بیمه ثالث خودروی قبلی به خودروی صفر وجود ندارد.

 

چاره کار این است که اندکی صبر کنید تا زمان تمدید بیمه نامه خودروی صفر برسد. (با رعایت شرط عدم انقضای اعتبار بیمه شخص ثالث قبلی شما.)

 

• تفاوت انتقال تخفیف عدم خسارت خودرو اقساطی با سایر ماشین‎ها فقط در شرایط پرداخت مبلغ است. (یعنی اقساطی بودن ماشین، تاثیر به سزایی بر روی قوانین انتقال تخفیف بیمه ندارد.)

 

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث موتورسیکلت :

انتقال بیمه شخص ثالث موتور سیکلت تفاوتی با انتقال بیمه شخص ثالث خودرو ندارد و باتوجه به همان قوانین و مدارک انجام می شود. باید در نظر داشته باشید که نمی توان بیمه موتور را به وسیله نقلیه ای با کاربری متفاوت مانند سواری منتقل کرد و تخفیف ها فقط به موتور جدید منتقل می شود.

 

در صورت انتقال ندادن تخفیف بیمه ثالث، چه مشکلاتی ایجاد خواهد شد ؟

از دیدگاه قانون، انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث کاملا به عهده مالک خودرو است و هیچ اجباری برای انجام این کار وجود ندارد؛ بنابراین درصورتی که یک خودروی جدید بخرید، اما تخفیف بیمه خود را انتقال ندهید، هیچ مشکلی برایتان به وجود نخواهد آمد. در این صورت باز هم شرکت بیمه گر موظف به پرداخت خسارت های احتمالی به اشخاص ثالث است؛ اما دیگر تخفیف های بیمه ثالث هنگام تمدید سالانه شامل حالتان نخواهد شد و از نظر مادی متضرر خواهید شد.

 

آیا عدم انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث در زمان فروش مشکلی ایجاد می کند ؟

اگر بیمه نامه شخص ثالث به نام مالک جدید خودرو ثبت نشود، مشکل خاصی به وجود نمی آید؛ یعنی متفاوت بودن فرد بیمه گذار و مالک خودرو مانعی برای پرداخت خسارت نیست و هزینه خسارت های واردشده در حوادث رانندگی به مالک خودرو که نام او در سند ثبت شده است، پرداخت می شود. درواقع تنها شرط برای پرداخت خسارت، یکسان بودن مشخصات خودرو در بیمه نامه و کارت ماشین است.

 

در صورت بروز خسارت جانی در تصادفات رانندگی هم می توانید از بیمه نامه شخص ثالث به عنوان وثیقه در دادگاه استفاده کنید. اینجا هم تنها یکی بودن سند ماشین و نام مالک آن مهم است؛ یعنی حتی درصورتی که بیمه نامه به نام مالک خودرو نباشد، باز هم می توان از آن به عنوان وثیقه استفاده کرد. با وجود همه اینها حواستان باشد که اگر در زمان مناسب برای انتقال بیمه شخص ثالث اقدام نکنید، تخفیفات بیمه شخص ثالث خود را از دست خواهید داد.

 

به طورکلی در یکی از شرایط زیر نیاز به انتقال بیمه شخص ثالث وجود دارد و انتقال و حفظ تخفیف های آن ضروری است:

 

• انتقال بیمه شخص ثالث به شرکت دیگر؛

• انتقال بیمه شخص ثالث از ماشین قدیمی و فرسوده به ماشین جدید؛

• انتقال بیمه ثالث به خودروی صفر؛

• انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید؛

• انتقال بیمه شخص ثالث به ماشین جدید.

 

آیا تخفیف بیمه با تعویض پلاک از بین می رود ؟

تخفیف های عدم خسارت در بیمه نامه شخص ثالث متعلق به مالک وسیله نقلیه (صاحب پلاک انتظامی وسیله نقلیه) است و بر اساس مقررات بیمه شخص ثالث، مالکان وسایل نقلیه موتوری زمینی می توانند سابقه تخفیف عدم خسارت بیمه نامه شخص ثالث پلاک قبلی خود را همزمان با انتقال مالکیت یا هر زمان پس از آن به وسیله نقلیه دیگر از همان نوع (مثلا سواری به سواری) انتقال دهند که متعلق به خود، همسر، والدین و یا اولاد بلاواسطه آنها باشد.

 

بنابراین باتوجه به اینکه سابقه پلاک ها و تخفیفات بیمه نامه های شخص ثالث برای مدت نامحدود به ترتیب در بانک های اطلاعاتی راهور و بیمه (شرکت های بیمه و بیمه مرکزی) محفوظ است، با واگذاری پلاک های قدیمی به دیگری به هیچ عنوان سوابق رانندگی و بیمه ای از جمله تخفیفات عدم خسارت مالک قبلی پلاک از بین نخواهد رفت و افراد باتوجه به سوابق بیمه ای خود از مزایای تخفیفات بهره مند می شوند.

 

سخن پایانی :

بر اساس قانون جدید تخفیف بیمه شخص ثالث، انتقال تخفیف به خودروهای دیگر تنها در صورت وجود یک سری شرایط خاص امکان پذیر است. در واقع، دیگر مانند گذشته امکان انتقال تخفیف با خودرو وجود نداشته و این امتیاز به خود مالک تعلق می گیرد که با احتیاط و رعایت قوانین رانندگی کرده است. بنابراین، این فرد می تواند انتقال بیمه شخص ثالث را به خودروی دیگری که خریداری می کند، انجام دهد.

 

منتهی ابتدا باید مالکیت خودروی فعلی را واگذار نماید. هم چنین، امکان انتقال بیمه خودرو به افراد درجه یک خانواده وی شامل پدر، مادر، همسر و فرزندان هم فراهم است. از این رو، مالک فعلی اتومبیل در صورت تمایل می تواند تخفیفات ایجاد شده ناشی از عدم خسارت را به هر کدام از این افراد واگذار نماید. با توجه به اهمیت این موضوع، در این جا شرایط انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث را به صورت کامل برای تان توضیح داده ایم. بنابراین جهت این امر با مشکلی رو به رو نخواهید شد.

 

گردآوری: بخش خودرو بیتوته

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------