اندازه گیری عملکرد دستگاهها با استفاده از بنچمارک



بنچمارک گوشی ها, بنچمارک گوشی, تست بنچمارک

یکی از بهترین ابزارها برای اندازه گیری عملکرد بهتر هر دستگاه بنچمارک است

 

آشنایی کامل با مفهوم بنچمارک (Benchmark) و معرفی سایتهای بنچمارک

در هنگام خرید موبایل لپ تاپ تبلت یا هر سخت افزار به دنبال این هستیم که بهترین نوع را متناسب با بودجه ای که در اختیار داریم خریداری کنیم. بنچمارک یکی از گزینه هایی است که می تواند در هنگام خرید کمک بسزایی به ما بکند.

بنچمارک چیست؟

همانطور که گفته شد یکی از بهترین و مهمترین ابزارها و روش ها برای اندازه گیری عملکرد بهتر هر دستگاه بنچمارک آن دستگاه است. امروزه با افزایش شناخت و آگاهی از بنچمارک ها و افزایش محبوبیت آن اکثر افراد برای خرید هر محصول ابتدا از استانداردهای آن محصول مطلع می شوند به این طریق که شرکت سازنده حتی قبل از معرفی رسمی یک محصول نتایج بنچمارک‌های آن محصول را به نمایش می‌گذارند تا آمار فروش آن محصول را بالا ببرند اما آیا می‌توان به این بنچمارک ها که از سمت خود شرکت تولید کننده تعیین شده است اطمینان کرد؟

 

می خواهیم در این مقاله به شما سایت ها و نرم افزار های قابل اطمینان و پر کاربرد را معرفی کنیم تا شما بتوانید با خیال راحت محصول مورد نظر خود را خریداری کنید .

تجربه نشان می دهد که گران بودن یا جدید بودن یک محصول به معنی بهتر بودن و پر کاربرد بودن آن نیست اما مدل ها و عددها هرچه که بزرگتر باشند به معنی بهتر بودن سخت افزار است.

 

برای این که بتوانید موبایل یا کامپیوتر بهتری خریداری کنید باید از بنچمارک ها اطلاع داشته باشید و یا با افرادی که در این زمینه تجربه دارند و قابل اعتماد شما هستند مشورت کنید در این زمینه ویدیوها و نقد و بررسی هایی که در فضای مجازی وجود دارند آنچنان قابل اطمینان نیستند زیرا اکثر آنها دارای اسپانسر و پشتیبان مالی هستند و عمدتاً برای تبلیغات به وجود آمدند.

 

زمانی که شما یک گیمر باشید بنچمارک ها و عملکرد فنی برای شما بسیار پر اهمیت می شوند و شما صرفاً به طراحی ظاهری و جذابیت محصولات دقت نمی‌کنید. اینجا است که بررسی بنچمارک ها معنی دار میشوند به زبان ساده بنچمارک یعنی مقایسه کیفیت یک محصول با محصول مشابه دیگر و قضاوت راجع به عملکرد و کیفیت بهتر.

 

سایت‌های بنچمارک کیفیت و عملکرد هر گجت را بررسی می‌کنند و شما می توانید با مراجعه به این سایت ها محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید معمولاً این سایتها دارای رتبه بندی هایی هستند که به شما کمک می کنند تا راحت تر محصولات را مقایسه کنید و تصمیم بگیرید .

 

بنچمارکتینگ در هر شاخه ای که امکان سنجش دو یا چند محصول با داده ها باشد قابل اجرا است و فقط محدود به کالاهای دیجیتال و سخت افزارها نمیشود به طور مثال در صنایعی مانند اقتصاد و بورس علوم داده ساختمان سازی جغرافیا و آمار و بسیاری از علوم قابل استفاده است.

 

 بنچمارک تبلت ها, برنامه های بنچمارک, نرم افزار بنچمارک

بنچمارک برای گیمر ها اهمیت به خصوصی دارد

 

دلایل استفاده از بنچمارک :

خریداران و طرفداران برند های مختلف با استفاده از بنچمارک گوشی های هوشمند لپ تاپ ها و کامپیوترهای خودرو با محصولات برندهای دیگر مقایسه می کند و به نتایج به دست آمده از برندهای محبوب خود افتخار می کند برای مثال شما حتی در خرید سی پی یو به بررسی بنچمارک نیاز دارید به خاطر اینکه حتی اگر برند سی پی یو ها هم یکی باشد اما امکان دارد که عملکرد متفاوتی داشته باشند.

 

درگذشته امکان مقایسه عملکرد دو محصول تنها با نگاه کردن به خصوصیات آن ممکن بود اما امروزه به دلیل پیشرفت علم و پیشرفت گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌ها مقایسه ها سخت تر و سخت تر شده اند برای همین بنچمارک ها بزرگترین مرجع برای شناخت خصوصیات و مقایسه عملکرد سخت افزار ها شناخته می شوند.

 

برای مثال امروزه نمی‌توان فقط با در نظر گرفتن تعداد هسته در پردازنده ها به کیفیت و قدرت بیشتر پی برد زیرا ممکن است پردازنده ای دو هسته ای از پردازنده‌ی چهار هسته ای کیفیت و عملکرد بهتری داشته باشد.

 

شاید برای شما هم سوال شده باشد که چگونه عملکرد هر دستگاه را مورد سنجش قرار می‌دهد به طور مثال بنچمارک ها با اجرای نرم افزار های سنگین مانند بازی ها و گیم های سنگین روی دستگاه آن را در شرایط سختی قرار می دهند و با مشاهده عملکرد هر دستگاه و اندازه گیری آن برای هر محصول امتیازی در نظر می‌گیرند و هر کدام از دستگاه ها که امتیاز بیشتری را کسب کنند در صدر جدول قرار میگیرند و نشان می دهند که عملکرد بهتری دارند

یکی دیگر از اهمیت های بنچمارک علاوه بر خریداران و مصرف‌کنندگان برای سازندگان دستگاه ها تعریف می شود زیرا آنها باید عملکرد سیستم هایشان را مورد سنجش قرار دهند و برای رسیدن به بهترین عملکرد تمام تلاش خود را بکنند.

 

سایت بنچمارک,مقایسه بنچمارک گوشی ها,بدست آوردن بنچمارک

سایت‌های بنچمارک کیفیت و عملکرد هر گجت را بررسی می‌کنند

 

انواع بنچمارک ها:

1. بنچمارک مصنوعی (محدود) یا Synthetic Benchmark

در این نوع بنچمارک تنها از یک نوع سخت افزار برای آزمایش استفاده میشود و از دیگر عوامل که بر عملکرد محصول تأثیر گذار است چشم پوشی میشود در حالی که این عوامل میتوانند به کلی نتایج را عوض کنند > برای مثال در هنگام ازمایش cpu، به قطعات دیگری مانند هارد، رم و مادر برد توجهی نمیشود. به زبان ساده در این نوع بنچمارک تنها اصول فنی و ریاضی مطرح است و با اعداد دو قطعه را مقایسه می کنند.

 

برنامه بنچمارک,بنچمارک,بنچمارک چیست

در بنچمارکهای مصنوعی تنها از یک نوع سخت افزار برای آزمایش استفاده میشود

 

2. بنچمارک دنیای واقعی (Real World Benchmark)

اما در این نوع بنچمارک معیار مقایسه بر اساس یک برنامه یا یک بازی است به این صورت که با اجرای یک برنامه توسط سخت افزار کیفیت و عملکرد دو یا چند محصول را بررسی میکنند و به نتایج واقعی تر و ملموس تری دست می یابند.

 

3. بنچمارک ترکیبی(Hybrid Benchmark)

همانطور که از اسم این نوع بنچمارک مشخص است در این نوع آزمایش از ترکیبی از دو نوع بالا استفاده می شود یعنی هم به صورت تکی و هم با در نظر گرفتن بقیه قطعه ها صورت می گیرد.

 

بنچمارک چیست,بنچمارک یعنی چه,بنچمارک گوشی ها

مشهور ترین بنچمارک گوشی‌های هوشمند an tu tu هستند

 

چگونه بنچمارک بگیریم؟

منظور از بنچمارک گرفتن این است که شما با نصب یک اپلیکیشن یا نرم افزار بر روی گوشی هوشمند یا هر سخت افزار دیگری عملکرد آن را بررسی کنید و با سایر مدل ها و برند ها مقایسه کنید مثلاً با این کار می توانید با بررسی موبایل خود جایگاه آن را نسبت به موبایل های پرچمدار به دست آورید.

 

انواع سایت های بنچمارک

امروزه هر سخت افزار هوشمندی که معرفی می شود سریعاً بنچمارک های مرتبط با آن هم منتشر می‌شوند می خواهیم در این قسمت معروف ترین سایت های بنچمارک را به شما معرفی کنیم.

 

بنچمارک An tu tu

 

بدست آوردن بنچمارک,ترفند افزایش بنچمارک,برنامه بنچمارک

یکی از قدیمی ترین بنچ مارک ها در سال ۱۹۹۷ معرفی شده است

 

به نظر می رسد که مشهور ترین بنچمارک که گوشی‌های هوشمند an tu tu باشد. زیرا پس از بررسی پردازنده به بررسی گرافیک رم محیط کاربری و کارکرد سه بعدی سیستم می پردازد و به آن امتیاز کلی اختصاص می دهد بیشتر شهرت این سایت به دلیل دیتابیسی است که در طی سالیان جمع آوری شده است به این صورت که شما می توانید بعد از بنچمارک گیری گوشی یا تبلت خود با استفاده از گزینه ranking امتیاز دستگاه خود را با بقیه دستگاه های مشابه مقایسه کنید.

 

یکی دیگر از ویژگی های این برنامه دقیق بودن آن است به این صورت که با به اجرا درآوردن برنامه های سنگین روی سیستم شما به دنبال دقیق ترین نتیجه ها می گردد برای همین شما می توانید کاملاً به نتیجه های به دست آمده اعتماد کنید.

 

بنچمارک D mark3

یکی از قدیمی ترین بنچ مارک ها این نوع است که در سال ۱۹۹۷ معرفی شده است. در ابتدا این بنچمارک فقط در سیستم عامل ویندوز قابل استفاده بود اما پس از ورود گوشی‌های هوشمند پیشرفتی کرد و برای موبایل هم ارائه شد. همچنین می توان گفت که محبوبیت بنچمارک ها مدیون 3D mark است.

 

بیشتر مخاطبان این بنچمارک گیمر ها هستند زیرا این بنچمارک برای تست کارت های گرافیک و قدرت پردازشی سیستم ها مورد استفاده قرار می گیرد. این نرم افزار هم مانند سایر نرم افزار ها با به اجرا درآوردن بازی های سه بعدی و محیط ها روی دستگاه عملکرد دستگاه را اندازه گیری می کند این نرم افزار هم مانند An tu tu به شما امکان مقایسه دستگاه را با بقیه دستگاهها فراهم می کند.

 

بنچمارک GFXbench

از این نوع بنچمارک برای تست کردن قدرت گرافیکی دستگاه استفاده می شود از مزایای آن قابل استفاده بودنش در بیشتر سیستم عامل ها از جمله ویندوز اندروید و ios است این بنچمارک با اندازه گیری نرخ انتقال فریم قدرت گرافیکی دستگاه را می‌سنجد و هر چقدر این نرخ بیشتر باشد قدرت گرافیکی هم بیشتر است. واحد اندازه گیری آن هرتز است و با عنوان GFX ثبت میشود. شما امکان مقایسه کردن دستگاه خود با دیگر دستگاه ها را دارید

 

بنچمارک Geekbench

یکی دیگر از بنچمارک های مشهور برای ویندوز گیک بنچ است عمدتا این بنچ مارک برای ویندوز مورد استفاده قرار میگیرد اما در بقیه سیستم عامل ها از جمله linux. Android و ios هم قابل استفاده است.

 

تست این بنچمارک برای تخمین قدرت پردازشی پردازنده اصلی و عملکرد حافظه استفاده می شود‌. گیک بنچ با آزمایش عملکرد تک هسته ای و چند هسته ای پردازنده دستگاه شما برای آن امتیازی در نظر می‌گیرد. امتیاز معیار در این برنامه ۴۰۰۰ است که متعلق به پردازنده _Intel core i7 6600u است.

 

بنابراین اگر عملکرد پردازنده شما پایین تر از این نوع پردازنده باشد امتیاز دریافت شده کمتر از ۴۰۰۰ خواهد بود و اما اگر عملکرد پردازنده گوشی شما بهتر از این پردازنده باشد امتیاز دریافتی بیشتر از ۴۰۰۰ خواهد بود همچنین امتیاز به دست آمده در geekbench کاملاً مربوط به نوع و قدرت پردازنده است و نوع حافظه رم در این امتیاز دخالتی ندارد.

 

بنچمارک Basemark

این بنچمارک اندازه گیری های بیشتری نسبت به نرم افزار های قبلی انجام می دهد این اندازه گیری ها عبارتند از اندازه گیری پردازنده حافظه رم کارت گرافیکی و عملکرد گوشی در هنگام وب گردی و عملکرد دوربین. یکی از بهترین مزایای این نرم افزار ترکیب امتیاز های بدست آمده و ایجاد یک امتیاز کلی برای سیستم شما است. به این صورت که نرم افزار تست ها را به صورت جداگانه انجام می دهد و سپس نتایج را در کنار هم قرار میدهد و با امتیاز کلی که در اختیار شما می گذارد یک مقایسه کلی انجام می دهد و برتری محصول را از هر نظر نشان می دهد.

 

بنچمارک Disk speed

این برنامه برای اندازه گیری سرعت حافظه داخلی گوشی یا تبلت شما طراحی شده است این برنامه به این صورت کار می‌کند که داده های زیادی را می خواند و سپس می نویسد و زمان انجام این عملیات را اندازه گیری می کند در این عمل اندازه فایل باید حداقل دو برابر اندازه رم دستگاه شما باشد تا در آزمون تداخلی ایجاد نشود. همچنین طراحی ساده ای دارد و استفاده از آن را برای شما آسان می کند.

 

بنچمارک Androi TS GPS test free

همانطور که از اسم این برنامه مشخص است با جی پی اس سیستم شما کار دارد با استفاده از این نرم افزار شما متوجه می شوید که گوشی شما به کدام یک از ماهواره ها متصل است و میزان سیگنال دریافتی از هر ماهواره را نیز متوجه می شوید همانطور که مشخص است شما با این نرم افزار می توانید قدرت جی پی اس ۲ یا چند گوشی را با هم مقایسه کنید. نکته نهایی این است که بهتر است این تست را در فضای باز انجام دهید تا نتایج واقعی تری کسب کنید.

 

بنچمارک های دیگری نیز برای سیستم شما طراحی شده اند که در ادامه به صورت خلاصه آن ها را به شما معرفی می کنیم:

HW monitor

User benchmark

MSI afterburner

Cinebench

 

آیا ممکن است نتایج نشان داده شده در بنچمارک ها تقلبی باشد؟

شاید برای شما عجیب باشد اما جواب این سوال مثبت است بعضی از تولید کنندگان با در نظر گرفتن و بررسی عملکرد این برنامه ها تنظیمات پردازنده در سیستم را بگونه ای انجام می دهند تا در زمان بنچمارک امتیاز بیشتری کسب کند به این صورت که در زمان انجام تست دستگاه متوجه این امر می شوند و عملکرد سی پی یو را اورکلاک می کند به این معنی که توانایی های آن را افزایش می دهد و در نتیجه امتیاز بیشتری را کسب می کند.

 

باید خاطر نشان کرد که کاربر نمی تواند تقلب صورت گرفته را متوجه شود و یا آن را حل کند و فقط می تواند در انتظار بنشیند تا تولیدکنندگان بنچمارک با پیشرفته تر کردن برنامه های خود راهی برای تشخیص تقلب پیدا کنند

همچنین شما با استفاده از سایت benchmarks میتوانید مارک گوشی های مختلف را مقایسه کنید.

 

گردآوری:بخش کامپیوتر و اینترنت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های کامپیوتر و اینترنت(گرافیک، موبایل و کامپیوتر جیبی، اختراعات جدید، ترفندها و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------