ماینینگ و رمزارزها؛ همه چیز درباره استخراج با کارت گرافیک



استخراج با کارت گرافیک, ارزهای دیجیتال قابل استخراج با کارت گرافیک

یک کارت گرافیک قدرتمند قلب تپنده هر دستگاه استخراج با GPU

 

به دنیای رمز ارزها قدم بگذارید؛ ماینینگ با کارت گرافیک 

ماینینگ یا استخراج با کارت گرافیک روشی برای کسب ارز دیجیتال با استفاده از قدرت پردازش کارت گرافیک کامپیوتر شماست. در این مقاله از بیتوته به بررسی این موضوع می‌پردازیم که استخراج ارز دیجیتال با کارت گرافیک چیست، چگونه کار می‌کند و چه مزایا و معایبی دارد.

دنیای پر سود ارز دیجیتال، انگیزه زیادی برای استخراج‌کنندگان ارز دیجیتال ایجاد کرده تا از تمام توان خود استفاده کنند. استخراج‌کنندگان برای پیدا کردن بلاک‌های ارز دیجیتال، همواره در تلاش بوده‌اند تا راه‌حل‌های کارآمدتری برای حل مسائل ریاضی پیچیده و تایید تراکنش‌ها پیدا کنند. زمانی که آن‌ها متوجه شدند واحدهای پردازش مرکزی (CPU) در پردازش تراکنش‌ها با مشکل مواجه هستند، به سراغ واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) رفتند تا بلاک‌های بلاکچین را با کارآمدی بیشتری شکسته و حل کنند.

 

هر کسی می‌تواند با استفاده از یک یا چند کارت گرافیک، معادلات و تراکنش‌های پیچیده ارز دیجیتال را حل و تأیید کند. این فرآیند استخراج با عنوان «استخراج با GPU» در نرم‌افزارهای استخراج ارز دیجیتال شناخته می‌شود. واحدهای پردازش گرافیکی به دلیل قدرت پردازش هش بالاتر و کارآمدی بیشتر، برای استخراج ارز دیجیتال ایده‌آل هستند.

 

استخراج با کارت گرافیک, ارزهای دیجیتال قابل استخراج با کارت گرافیک

استخراج با GPU فرآیندی برای استخراج ارز دیجیتال

 

استخراج GPU چیست؟

استخراج با واحد پردازش گرافیکی (GPU) فرآیندی برای استخراج ارز دیجیتال است که از هسته‌های قدرتمند کارت گرافیک برای حل معماهای رمزنگاری و تایید بلاک‌های تراکنش استفاده می‌کند. دلیل ترجیح واحدهای پردازش گرافیکی توسط استخراج‌کنندگان، توانایی آن‌ها در تقسیم و پردازش سریع‌تر کارهای مشابه، تکراری و نیازمند به منابع زیاد با استفاده از هسته‌های متعدد است.

 

با افزایش علاقه به ارز دیجیتال و بلاک‌چین، رقابت در حوزه‌ی استخراج ارز دیجیتال بیشتر شده است. اکثر استخراج‌کنندگان ارز دیجیتال باارزش بالا، کار خود را با استخراج با واحد پردازش مرکزی (CPU) برای دریافت پاداش استخراج آغاز کردند. اما به سرعت متوجه شدند که واحدهای پردازش مرکزی علی‌رغم مصرف برق بالا، بازدهی محدودی دارند. این زمانی بود که استخراج‌کنندگان به سمت استخراج با واحد پردازش گرافیکی یا کارت‌های گرافیک روی آوردند. دلیل اصلی این تغییر، نرخ هش (توانایی پردازش محاسبات رمزنگاری) بالاتر واحدهای پردازش گرافیکی بود.

 

تفاوت های استخراج با CPU و استخراج با GPU

مهم‌ترین تفاوت بین استخراج با CPU و استخراج با GPU، نرخ هش بالاتر پردازنده‌های گرافیکی (GPU) به دلیل داشتن واحدهای منطق حسابی (ALU) بیشتر است. به همین دلیل، پردازنده‌های گرافیکی می‌توانند معادلات ریاضی پیچیده را سریع‌تر حل کنند.

 

استخراج با CPU: از هسته‌های پردازنده مرکزی (CPU) کامپیوتر برای تایید تراکنش‌های ارز دیجیتال و تولید کوین‌های جدید استفاده می‌کند.

 

استخراج با GPU: به قدرت پردازش کارت‌های گرافیک برای انجام همین کار تکیه می‌کند. پردازنده‌های گرافیکی معادلات پیچیده ارز دیجیتال را با کارایی بیشتری حل می‌کنند.

استخراج‌کنندگان به دلیل سهولت نگهداری و ارتقاء، پردازنده‌های گرافیکی را به جای پردازنده‌های مرکزی انتخاب می‌کنند.

 

استخراج با کارت گرافیک, ارزهای دیجیتال قابل استخراج با کارت گرافیک

تفاوت میان استخراج با CPU و استخراج با GPU

 

تاریخچه استخراج با پردازنده‌های گرافیکی (GPU)

صنعت بازی‌های کامپیوتری اولین حوزه‌ای بود که از پردازنده‌های گرافیکی مدرن استفاده کرد. گیمرها در حین بازی‌های کامپیوتری از پردازنده‌های گرافیکی برای رندر کردن گرافیک و ویدیوهای سه بعدی بهره می‌بردند.

 

اگرچه شرکت‌های زیادی از دهه ۱۹۸۰ میلادی شروع به ساخت پردازنده‌های گرافیکی کردند، اما تا زمان عرضه GeForce 256 شرکت Nvidia در سال ۱۹۹۹، اصطلاح «GPU» رواج پیدا نکرد. GeForce 256 اولین پردازنده گرافیکی کاملاً یکپارچه در جهان بود. این پردازنده یک تراشه واحد با موتورهای ادغام کننده، برش‌دهنده، رندرکننده و نورپردازی بود.

 

ورود پردازنده‌های گرافیکی به عرصه استخراج ارز دیجیتال تا سال ۲۰۱۰ به طول انجامید. در آن زمان، استخراج‌کنندگان همچنان از پردازنده‌های مرکزی چند هسته‌ای برای استخراج ۵۰ بیت‌کوین (BTC) در هر بلاک استفاده می‌کردند. اکثر استخراج‌کنندگان با مشخصات پردازنده‌های مرکزی آن روزها راضی بودند. با چند کامپیوتر اضافی، می‌توانستید روزانه تا ده دلار درآمد کسب کنید.

 

اما با پیشنهاد  لازلو هانیچ (Laszlo Hanyecz) مبنی بر پرداخت ۱۰,۰۰۰ بیت‌کوین برای چند پیتزا، همه چیز تغییر کرد. ایده او این بود که در ازای بیت‌کوین، غذای آماده سفارش دهد. یکی از اعضای جامعه این پیشنهاد را پذیرفت. در زمان نوشتن این مقاله، هانیچ در واقع هزینه‌ای معادل ۲۱۲ میلیون دلار صرف یک وعده غذایی کرده بود!

 

این رویداد به جهانیان نشان داد که چگونه می‌توان ارز دیجیتال را باارزش کرد و برای همیشه ماهیت استخراج بیت‌کوین را تغییر داد. در نتیجه، رقابت در زمینه استخراج در روزهای بعد افزایش یافت. استخراج‌کنندگان به دنبال سخت‌افزار اختصاصی برای شکست دادن رقبا بودند و در این میان، پردازنده‌های گرافیکی کارآمدی خود را ثابت کردند.

 

آرت‌فورز (ArtForz)، یکی دیگر از استخراج‌کنندگان بیت‌کوین، در سال ۲۰۱۰ با هانیچ همکاری کرد تا با استفاده از مزارع پردازنده گرافیکی، کدهای اختصاصی استخراج را اجرا کند. در همان سال، پودین‌پاپ (Puddinpop)، عضو دیگری از انجمن Bitcointalk، اولین نرم‌افزار استخراج با GPU را به صورت عمومی منتشر کرد که باعث افزایش استفاده از پردازنده‌های گرافیکی شد.

 

در آن زمان، هر کسی می‌توانست با کمی دانش فنی و چند صد دلار، یک دستگاه استخراج با پردازنده گرافیکی (GPU rig) بسازد. سهولت استفاده و مقرون‌به‌صرفه بودن، استخراج‌کنندگان را به سمت استفاده از پردازنده‌های گرافیکی سوق داد. نیاز پردازشی پایین، این کار را ارزشمندتر می‌کرد.

 

با رویای کسب درآمد بالا از طریق دستگاه‌های استخراج با پردازنده‌های گرافیکی، دشواری استخراج افزایش یافت. نیاز به قدرت پردازشی بالا، کسب درآمد را برای علاقه‌مندان و افراد تازه‌کار حوزه ارز دیجیتال دشوار کرد. تا سال ۲۰۱۱، استخراج‌کنندگان در مورد آرایه‌های درگاه برنامه‌ریزی‌پذیر میدانی (FPGA) صحبت می‌کردند که نسبت به پردازنده‌های گرافیکی، سه برابر کمتر برق مصرف می‌کرد.

 

FPGA یک مدار قابل پیکربندی مجدد است که می‌تواند به عنوان کارت گرافیک، ریزپردازنده، واحد رمزنگاری یا هر سه مورد به طور همزمان عمل کند. نان‌گنگ ژانگ (Nangeng Zhang) با نام مستعار پامپکین ژانگ (Pumpkin Zhang)، اولین دستگاه استخراج FPGA به نام کدو تنبل ماینر (Pumpkin Miner) را در سال ۲۰۱۱ راه‌اندازی کرد.

 

اف‌پی‌جی‌اها پس از خرید نیاز به تنظیمات توسط استخراج‌کنندگان داشتند، بنابراین آن‌ها به زودی به دنبال مدارهای مجتمع با کاربرد خاص (ASIC) رفتند. به این ترتیب، استخراج با مدارهای مجتمع با کاربرد خاص (ASIC) به دلیل نرخ هش بالاتر و بازدهی انرژی بهتر، مورد توجه قرار گرفت. تا سال ۲۰۱۵، دستگاه‌های استخراج ASIC شروع به تسلط بر صنعت استخراج بیت‌کوین کردند. بدین ترتیب، استخراج ارز دیجیتال از یک سرگرمی به یک صنعت تبدیل شد.

 

استخراج GPU چگونه کار می کند؟

استخراج با واحد پردازش گرافیکی (GPU) با تلاش برای رمزگشایی مکرر هش‌های مختلف و تغییر یک رقم در هر بار تلاش کار می‌کند. واحدهای پردازش گرافیکی از واحدهای منطق حسابی (ALU) برای انجام عملیات محاسباتی و منطقی استفاده می‌کنند. این واحدها، پردازنده‌های گرافیکی را قادر می‌سازند تا محاسبات پیچیده را انجام داده و خروجی‌های استخراج را افزایش دهند.

 

استخراج با GPU همچنین از الگوریتم‌های هش مختلف برای نگاشتن داده‌های با اندازه تصادفی به یک هش با اندازه ثابت استفاده می‌کند. این الگوریتم‌ها یا توابع هش رمزنگاری، داده‌ها را برای سهولت محاسبه هش و حل مشکلات رشته داده‌ای، به اندازه‌ای کوچک‌تر فشرده می‌کنند.

 

استخراج با کارت گرافیک, ارزهای دیجیتال قابل استخراج با کارت گرافیک

ورود پردازنده‌های گرافیکی به ارز دیجیتال تا سال ۲۰۱۰ به طول انجامید

 

الگوریتم‌های استخراج با پردازنده‌های گرافیکی (GPU)

الگوریتم‌های استخراج با پردازنده‌های گرافیکی، ضمن کمک به تایید تراکنش‌ها، امنیت داده‌ها را نیز حفظ می‌کنند. در ادامه به برخی الگوریتم‌های هش رایج که از استخراج با GPU پشتیبانی می‌کنند، می‌پردازیم:

 

۱. الگوریتم SHA-256

الگوریتم هش ایمن ۲۵۶ (SHA-256) یکی از اعضای خانواده الگوریتم‌های SHA-2 است که توسط آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) و موسسه ملی فناوری و استانداردها (NIST) توسعه یافته است. مقدار نهایی هش نهایی این الگوریتم همواره ۲۵۶ بیت است، از همین رو به SHA-256 مشهور شده است. خروجی یک‌طرفه بودن، این الگوریتم را قدرتمند می‌کند. به عنوان مثال، می‌توانید با استفاده از SHA-256 یک خروجی هش ایجاد کنید، اما نمی‌توانید بر اساس خروجی، ورودی را بازسازی کنید.

 

این نوع هش‌ها به دلیل خروجی یک‌طرفه بودن قدرتمند هستند. شما می‌توانید از هر ورودی دلخواه یک خروجی هش تولید کنید، اما نمی‌توانید داده‌های ورودی اولیه را از همان خروجی هش بازسازی کنید. استخراج با GPU از این الگوریتم برای تایید تراکنش‌ها از طریق مکانیزم اجماع اثبات کار (PoW) استفاده می‌کند.

برخی از ارزهای دیجیتال محبوب که از SHA-256 استفاده می‌کنند عبارتند از: بیت‌کوین (BTC)، تراکوین (TRC)، پیرکوین (PPC) و بیت‌کوین کش (BCH).

 

۲. الگوریتم Scrypt

کالین پرسیوال، محقق امنیت رایانه کانادایی، تابع هش Scrypt را توسعه داد. این تابع از مشتق‌گیری کلید مبتنی بر گذرواژه برای جلوگیری از حملات سخت‌افزاری سفارشی در مقیاس بزرگ استفاده می‌کند. امروزه، برخی از ارزهای دیجیتال از Scrypt به عنوان الگوریتم اثبات کار (PoW) استفاده می‌کنند.

 

الگوریتم Scrypt با ایجاد و ذخیره اعداد شبه تصادفی در حافظه با دسترسی تصادفی (RAM) کار می‌کند. در حالی که سایر الگوریتم‌های مبتنی بر گذرواژه نیاز به منابع کمی دارند، Scrypt برای انجام حملات سخت‌افزاری در مقیاس بزرگ به سخت‌افزار پیچیده‌ای نیاز دارد.

برای موفقیت در یک حمله‌ی جستجوی فراگیر (Brute-Force)، به صدها یا هزاران پیاده‌سازی الگوریتم نیاز است. مزیت اصلی Scrypt این است که نیازمندی‌های منابع الگوریتم را برای جلوگیری از چنین حملاتی افزایش می‌دهد.

 

برخی از ارزهای دیجیتال محبوب که از Scrypt استفاده می‌کنند عبارتند از: بیت‌مارک (BTM)، دوج‌کوین (DOGE) و لاتیوم (LAT).

 

۳. الگوریتم X11

ایوان دافیلد، علاقه‌مند آمریکایی به ارزهای دیجیتال، الگوریتم X11 را برای پروتکل دارک‌کوین در سال ۲۰۱۴ توسعه داد. X11 یک تابع هش اثبات کار است که برای مقاومت در برابر استخراج با مدارهای مجتمع با کاربرد خاص (ASIC) طراحی شده است. این الگوریتم برای ایجاد ASIC با چالش مواجه می‌شود، زیرا از توالی ۱۱ الگوریتم هش استفاده می‌کند. به این ترتیب، یک ارز دیجیتال زمان زیادی در اختیار دارد تا زمانی که تمرکززدایی استخراج به یک تهدید تبدیل شود.

 

الگوریتم X11 با ترکیب کردن تمام این توابع مجزا، هش‌های بلاک را تولید می‌کند. این بلاک با استفاده از BLAKE برای ایجاد اولین هش بر اساس سیستم استخراج و سختی هدف عمل می‌کند. هر چه اولین هش از هر تابع عبور می‌کند، اثبات کار سنگین‌تر می‌شود و یک هش جدید تولید می‌کند تا به انتهای چرخه برسد.

 

ارزهای دیجیتالی مانند ایکس‌کورنسی (XC)، کانابیس‌کوین (CANN)، استارت‌کوین (START) و دش (DASH) از الگوریتم X11 استفاده می‌کنند.

 

۴. الگوریتم هش (Ethash)

الگوریتم هش (Ethash) نسخه‌ی بهبود یافته‌ای از الگوریتم استخراج اتریوم به نام دگر-هشیموتو (Dagger-Hashimoto) است. بلاک‌چین اتریوم برای مقاومت در برابر استخراج با مدارهای مجتمع با کاربرد خاص (ASIC) از هش استفاده می‌کند. این الگوریتم امروزه برای مطابقت با استانداردهای رمزنگاری SHA-3، توابع Keccak-256 و Keccak-512 را با هم ترکیب می‌کند.

 

الگوریتم هش برای تایید تراکنش‌های ارز دیجیتال این مراحل را دنبال می‌کند:

۱. از هدرهای بلاک برای ایجاد یک بذر محاسبه‌شده استفاده می‌کند و فرآیند استخراج را آغاز می‌کند.

۲. بذر، یک حافظه نهان شبه تصادفی ۱۶ مگابایتی (MB) را محاسبه می‌کند.

۳. این حافظه، مجموعه‌ای داده نیمه دائمی به بزرگی بیش از ۴ گیگابایت ایجاد می‌کند و آن را برای هر ۳۰,۰۰۰ بلاک به‌روزرسانی می‌کند. به همین دلیل است که نمودارهای جهت‌دار غیر دوره‌ای (DAG) ، نمایش مفهومی یک سری فعالیت هر بار که شما استخراج می‌کنید، تغییر می‌کنند.

۴. بعد از اینکه سیستم DAG را تولید کرد، فرآیند استخراج آغاز می‌شود.

۵. فرایند استخراج از مقادیر DAG و داده‌های شبکه برای تایید تراکنش‌ها استفاده می‌کند.

۶. فرآیند تایید تراکنش با استفاده از حافظه‌ی کش، بخش‌های خاصی از مجموعه داده را بازتولید می‌کند.

 

علاوه بر اتریوم، ارزهای دیجیتالی مانند اتریوم کلاسیک و اکسپنس نیز از الگوریتم هش استفاده می‌کنند.

 

حالا که می‌دانید استخراج با پردازنده‌های گرافیکی چگونه کار می‌کند، بیایید نحوه‌ی ساخت یک دستگاه استخراج با پردازنده‌های گرافیکی را بررسی کنیم.

 

استخراج با کارت گرافیک, ارزهای دیجیتال قابل استخراج با کارت گرافیک

GPUها به دلیل توانایی پردازش موازی برای استخراج مناسب هستند

 

دستگاه استخراج با GPU چیست؟

دستگاه استخراج با GPU یک کامپیوتر راه‌اندازی‌شده است که برای استخراج ارزهای دیجیتال با استفاده از سرعت و کارایی پردازنده‌های گرافیکی (GPU) به کار می‌رود. این دستگاه شبیه به یک کامپیوتر شخصی است، اما دارای لوازم جانبی ویژه‌ای مانند فن، رایزر (کابل اکستندر PCIe) و مادربورد مخصوص استخراج می‌باشد. اکثر این دستگاه‌ها از همان سیستم‌عامل‌های کامپیوترهای شخصی استفاده می‌کنند.

 

نرم‌افزار بنچ‌مارک برای تست عملکرد کامپیوتر، بررسی سخت‌افزار و بهینه‌سازی سیستم برای استخراج با GPU بسیار کاربردی است.

 

اجزای دستگاه استخراج با GPU

پردازنده گرافیکی (GPU): هسته اصلی دستگاه استخراج با GPU است. توانایی پردازش بالا و مصرف انرژی نسبتاً پایین، GPU را برای استخراج ارز دیجیتال ایده‌آل می‌کند.

 پردازنده مرکزی (CPU): اگرچه نقش اصلی را پردازنده گرافیکی بر عهده دارد، اما پردازنده مرکزی (CPU) نیز برای انجام کارهای اساسی سیستم مانند بوت شدن و اجرای نرم‌افزار استخراج مورد نیاز است.

 مادربورد: مادربورد، اجزای مختلف دستگاه استخراج را به هم متصل می‌کند. مادربوردهای مخصوص استخراج با داشتن تعداد اسلات PCIe بیشتر برای اتصال کارت‌های گرافیک متعدد، از مادربوردهای معمولی متمایز می‌شوند.

 هارد درایو: برای ذخیره سازی سیستم عامل، نرم‌افزار استخراج و داده‌های بلاک‌چین به هارد درایو نیاز است. ظرفیت هارد درایو بستگی به نیاز کاربر دارد.

 منبع تغذیه (PSU): منبع تغذیه مناسب برای تأمین برق مورد نیاز کارت‌های گرافیک و سایر اجزای دستگاه استخراج ضروری است. یک واحد منبع تغذیه با توان بالا و باکیفیت، برای عملکرد پایدار دستگاه استخراج الزامی است.

 رم (RAM): حافظه رم با ظرفیت کافی برای اجرای نرم‌افزار استخراج و ذخیره‌ی موقت داده‌ها لازم است.

 فن‌های خنک‌کننده: خنک‌کننده‌ی کارآمد برای دفع گرما از اجزای دستگاه استخراج، به‌ویژه کارت‌های گرافیک، بسیار مهم است. گرمای بیش از حد می‌تواند باعث کاهش عملکرد یا آسیب به سخت‌افزار شود.

 رایزر (کابل اکستندر PCIe): رایزر برای اتصال کارت‌های گرافیک به مادربورد در صورت کمبود فضای فیزیکی کاربرد دارد.

 فریم دستگاه استخراج: فریم استخراج یک قاب فلزی است که اجزای دستگاه را در کنار هم نگه می‌دارد و باعث مدیریت بهتر کابل‌کشی و جریان هوا می‌شود.

 

استخراج با کارت گرافیک, ارزهای دیجیتال قابل استخراج با کارت گرافیک

اولین استخراج‌کننده‌ای که هش صحیح را پیدا کند پاداش دریافت می‌کند

 

چگونه یک دستگاه استخراج با GPU بسازیم؟

اگر می‌خواهید با استفاده از استخراج ارز دیجیتال مبتنی بر GPU امرار معاش کنید، بهتر است ساخت دستگاه را از ابتدا شروع کنید. در اینجا مواردی که برای شروع نیاز دارید، آورده شده است:

 

۱. پردازنده گرافیکی (GPU): 

پردازنده گرافیکی، هسته اصلی یک دستگاه استخراج است. می‌توانید برای استخراج از یک پردازنده گرافیکی ارزان‌قیمت استفاده کنید، اما بهتر است برای تصمیم‌گیری در مورد خرید GPU بر اساس برآوردهای درآمد بالقوه، از یک ماشین‌حساب سودآوری استخراج با GPU استفاده کنید. برخی از استخراج‌کنندگان برای افزایش شانس پیدا کردن بلاک، دستگاه‌های استخراج با چندین پردازنده گرافیکی می‌سازند.

 

برخی پردازنده‌های گرافیکی محبوب برای استخراج ارز دیجیتال: 

• NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti

• AMD Radeon RX 6700 XT

• NVIDIA GeForce RTX 3090

• NVIDIA GeForce RTX 2070

• AMD Radeon RX 580

• NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER

 

۲. پردازنده مرکزی (CPU): 

عملکرد پردازنده مرکزی (CPU) تأثیری روی عملکرد پردازنده گرافیکی ندارد، اما CPUهای باکیفیت، تجربه‌ای بهینه را برای شما رقم می‌زنند. با این وجود، می‌توانید برای کاهش هزینه‌های ساخت دستگاه استخراج، یک پردازنده مرکزی میان‌رده یا پایین‌رده خریداری کنید. البته اگر می‌خواهید فقط با CPU استخراج انجام دهید، حتماً یک پردازنده مرکزی رده‌بالا تهیه کنید.

 

۳. مادربورد (Motherboard): 

انتخاب مادربورد باید با CPU خریداری‌شده شما همخوانی داشته باشد. اگر CPU شما به صورت مجتمع با مادربورد عرضه نمی‌شود، بهتر است یک مادربورد میان‌رده تهیه کنید. همچنین، مطمئن شوید که مادربورد شما کانکتورهای کافی برای پردازنده گرافیکی خریداری‌شده‌تان را داشته باشد. استخراج‌کنندگان با GPU اغلب مادربوردهای اینتل و AMD را به دلیل عملکرد برتر انتخاب می‌کنند.

 

۴. هارد درایو (Hard Drive): 

نیاز به هارد درایو بر اساس سیستم عامل شما متفاوت است. برای مثال، استخراج با ویندوز ۱۰ به ۱۲۰ گیگابایت حافظه جامد (SSD) یا هارد دیسک درایو (HDD) نیاز دارد، در حالی که سیستم‌عامل‌های مبتنی بر لینوکس حداقل به یک فلش مموری ۱۶ گیگابایتی نیاز دارند.

 

۵. منبع تغذیه (PSU): 

انتخاب واحد منبع تغذیه (PSU) به نوع پردازنده گرافیکی شما بستگی دارد. پردازنده‌های گرافیکی بسته به نوعشان، توان و وات متفاوتی مصرف می‌کنند. با این حال، شما به راحتی می‌توانید با در نظر گرفتن مصرف برق پردازنده گرافیکی (بر حسب وات)، توان کل مصرفی (TDP) را محاسبه کنید. به خاطر داشته باشید که برای تأمین برق CPU، رم و هارد دیسک، ۱۰۰ وات دیگر به توان مصرفی پردازنده گرافیکی اضافه کنید. در نهایت، TDP را در ۱.۲ ضرب کنید تا کل نیازمندی‌های منبع تغذیه را پیدا کنید.

 

۶. رم (RAM): 

رم یکی دیگر از اجزای کلیدی دستگاه‌های استخراج با GPU است. مطمئن شوید که رم شما با مادربورد سازگار است تا بتوانید اسلات‌های رم مادربورد را به طور مؤثر استفاده کنید. برخی از استخراج‌کنندگان بسته به تعداد اسلات‌های موجود، رم‌های بیشتری اضافه می‌کنند. رم‌های ۸ تا ۱۶ گیگابایتی باید به شما عملکرد مطلوبی بدهند.

 

۷. فن‌های خنک‌کننده (Cooling Fans): 

فن‌های خنک‌کننده از داغ شدن بیش از حد کارت‌های گرافیک جلوگیری کرده و عمر آن‌ها را افزایش می‌دهند. حسگرهای موجود در اکثر کارت‌های گرافیک، در صورت عبور از آستانه دمای مشخصی به شما هشدار می‌دهند. به علاوه، باید مراقب باشید؛ زیرا کاهش عملکرد حرارتی (Thermal Throttling) یک مشکل واقعی برای کارت‌های گرافیک است. دمای پردازنده گرافیکی باید برای عملکرد و ایمنی بهینه کمتر از ۷۸ درجه سانتی‌گراد (۱۷۴ درجه فارنهایت) باشد.

 

۸. کابل افزایش طول PCIe (رایزر):

کابل افزایش طول PCIe، کارت‌های گرافیک را از هم جدا کرده و آن‌ها را از مادربورد دور نگه می‌دارد. قرار دادن کارت‌های گرافیک نزدیک به هم می‌تواند منجر به گرمای بیش از حد شود. به همین دلیل، استخراج‌کنندگان از کابل افزایش طول PCIe برای اتصال کارت‌های گرافیک به مادربورد با کابل‌های قابل‌تمدید استفاده می‌کنند.

 

۹. فریم یا کیس دستگاه استخراج:

فریم یا کیس دستگاه استخراج به شما در دفع گرما از کارت‌های گرافیکی کمک می‌کند. شما می‌توانید این فریم یا کیس را بسازید یا بخرید.

 

استخراج با کارت گرافیک, ارزهای دیجیتال قابل استخراج با کارت گرافیک

هسته اصلی دستگاه استخراج با GPU است

 

ملاحظات مهم در ساخت دستگاه استخراج با GPU

حالا بیایید به نکاتی که باید هنگام ساخت دستگاه‌های استخراج با GPU در نظر بگیرید، نگاهی بیندازیم.

√ ارز دیجیتال: رقابت شدید، استخراج‌کنندگان را مجبور می‌کند تا در پردازنده‌های گرافیکی (GPU) رده بالا که نرخ هش بالایی تولید می‌کنند، سرمایه‌گذاری کنند. به همین دلیل، قبل از شروع ساخت دستگاه استخراج، بهتر است به پاداش بلاک یا قیمت الگوریتم استخراج ارز دیجیتال توجه کنید.

 

√ سودآوری عملیات استخراج: سود حاصل از استخراج با GPU به هزینه برق، قابلیت حمل، مکانیزم‌های گرمایش/خنک‌کننده و خود پردازنده گرافیکی بستگی دارد. هنگام ساخت دستگاه استخراج، تمام این عوامل را در نظر بگیرید. به سودآورترین ارزهای دیجیتالی که می‌توانید به طور سودآور با GPU استخراج کنید، توجه داشته باشید.

 

√ الگوریتم استخراج ارز دیجیتال: برخی از شبکه‌های ارز دیجیتال از الگوریتم اثبات کار (PoW) به الگوریتم‌های اجماع دیگری نقل مکان می‌کنند، به همین دلیل است که باید مطمئن شوید دستگاه شما می‌تواند ارزهای دیجیتالی به غیر از ارز دیجیتال مورد نظر شما را استخراج کند.

 

√ برق و اتصال: فرقی نمی‌کند یک پردازنده گرافیکی استخراج جدید یا دست دوم بخرید، یک دستگاه استخراج همیشه به برق پایدار و اتصال به اینترنت نیاز دارد. مطمئن شوید هر دو مورد را دارید.

 

استخراج با کارت گرافیک, ارزهای دیجیتال قابل استخراج با کارت گرافیک

استخراج با GPU نسبت به استخراج با CPU مزایای زیادی دارد

 

مزایای استخراج با GPU

استخراج با GPU نسبت به استخراج با CPU مزایای زیادی را ارائه می‌دهد، اگر مطمئن نیستید کدام را انتخاب کنید، بیایید نگاهی به مزایای استخراج با GPU بیندازیم:

 

نرخ هش بالاتر: سودآوری استخراج با GPU به سرعتی که کلاک‌ها دستورالعمل‌ها را اجرا می‌کنند، بستگی دارد. در حالی که CPUها نرخ هش را بر حسب کیلو هش بر ثانیه (kh/s) اندازه‌گیری می‌کنند، GPUها آن را بر حسب مگا هش بر ثانیه (mh/s) اندازه‌گیری می‌کنند.

همانطور که می‌بینید، یک پردازنده گرافیکی ۴۰ مگا هش بر ثانیه از یک پردازنده مرکزی ۴۰ کیلو هش بر ثانیه قدرتمندتر است. این قدرت از توانایی پردازنده‌های گرافیکی در پردازش گزینه‌های موازی بیشتر نسبت به پردازنده‌های مرکزی ناشی می‌شود. بعلاوه، برخی از استخراج‌کنندگان دستگاه‌های استخراج با GPU را با بیش از پنج پردازنده گرافیکی برای چند برابر کردن قدرت هشینگ می‌سازند.

 

 انعطاف‌پذیری در استخراج کوین : توانایی استخراج سکه‌های مختلف در پلتفرم‌های مختلف بلاک‌چین برای سودآوری مهم است، خواه به صورت انفرادی، در یک فارم استخراج یا استخر استخراج فعالیت کنید. پردازنده‌های گرافیکی (GPU) به شما این امکان را می‌دهند.

به عنوان مثال، زمانی که اتریوم (ETH) به الگوریتم‌های اثبات سهام (PoS) نقل مکان کرد، استخراج‌کنندگان به راحتی می‌توانستند به دنبال سکه‌های دیگری برای استخراج با GPU باشند. این انعطاف‌پذیری است که استخراج‌کنندگان را به استفاده از GPU جذب می‌کند.

 

 

گردآوری:بخش سرمایه های دیجیتال بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

      Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024