طرز تهیه نوشیدنی ثعلب ترکیه ای



نکاتی برای تهیه ثعلب ترکیه ای

درست کردن سالپ ترکیه ای

 

نحوه درست کردن ثعلب ترکیه ای به همراه نکات

در این مقاله از بیتوته، با طرز تهیه ثعلب ترکیه ای آشنا می شوید. ثعلب یا سالپ یک نوشیدنی با شیر گرم است که با پودر ثعلب تهیه می شود و یکی از محبوب ترین نوشیدنی های ترکیه است. در ادامه طرز تهیه سالپ یا ثعلب ترکیه ای را برای شما آورده ایم.

سالپ یک نوشیدنی با شیر گرم است که با پودر سالپ (ثعلب) که نشاسته ای است از غده های ارکیده تهیه می شود. این نوشیدنی زمستانی محبوب در ترکیه است و در سایر نقاط جهان مانند خاورمیانه و شمال آفریقا نیز از آن لذت می برند.

 

نوشیدنی سالپ ترکی: دستور العمل و آماده سازی

ثعلب یا سالپ (salep)، یک نوشیدنی با شیر گرم است که در ترکیه و سایر مناطق خاورمیانه محبوبیت دارد. با پودر سالپ که از غده های ارکیده وحشی استخراج می شود تهیه می شود. سالپ دارای طعمی منحصر به فرد و کمی آجیلی و بافت غلیظ و خامه ای است. اغلب با دارچین یا سایر ادویه ها سرو می شود.

 

سالپ یا ثعلب یک نوشیدنی محبوب زمستانی در ترکیه است، زیرا اعتقاد بر این است که خواص گرم کنندگی دارد. همچنین اغلب برای افرادی که بیمار هستند سرو می شود، زیرا گفته می شود برای دستگاه گوارش مفید است.

 

سالپ یا ثعلب بافت غلیظ و کرمی و طعم کمی شیرین دارد. اغلب با دارچین تزیین می شود و همچنین می توان آن را با پسته، بادام یا سایر مغزها سرو کرد.

 

ثعلب یک گیاه دارویی ریشه دار از خانواده ارکیده ها است که دو غده در ریشه خودش دارد. ساقه آن استوانه ای شکل است و به صورت عمودی رشد می کند. گل آن به شکل خوشه خوشه و در رنگ های مختلف سفید یا صورتی با خطوط ریز و درشت بنفش و ارغوانی وجود دارد. زمان رشد و ثمردهی ثعلب از اوایل فروردین تا اواخر خرداد است.

 

پیاز این گیاه سرشار از نشاسته است. پیاز گیاه ثعلب را برای درست کردن نوشیدنی آن استفاده می کنند. این گیاه را به نام های دیگری مثل گل کاج، چایروتو (Çayırotu) و ارکیس (Orchis) هم در زبان محلی ترکیه ای می شناسند، اما مهم ترین و شناخته شده ترین اسمی که برای ثعلب به کار می برند، همان ارکیده است.

 

نام ارکیده برای این گیاه توسط تئوفراستوس (Theophrastus) گذاشته شده است. ارکیده هایی که برای تهیه ثعلب ترکی استفاده می کنند، ساختار خاصی دارند. ریشه آن دو غده تخم مرغی شکل در کنار هم دارد که غده تهی یا پیاز بزرگ تر به گیاه آبرسانی می کند. غده کوچک تر به عنوان پیاز یدکی گیاه محسوب می شود و در سال های بعدی گیاه را برای گل دهی و رشد مناسب تغذیه می کند.

 

همان طور که گفتیم نوشیدنی ثعلب را می توان از هر دو پیاز گیاه تهیه کرد، اما معمولاً برای اینکه گیاه بتواند سال بعد هم فرصت رشد و گل دهی داشته باشد از غده کوچک تر استفاده می کنند. به این ترتیب هم ارکیده زنده می ماند و هم از آن برای درست کردن ثعلب استفاده می کنند.

 

طرز تهیه ثعلب ترکیه ای :

طرز تهیه نوشیدنی های ترکیه ای

طرز تهیه سالپ یا ثعلب ترکیه ای

 

مواد لازم برای تهیه ثعلب ترکیه ای :

 پودر سالپ یا ثعلب  1 قاشق غذاخوری
 شیر کامل 2 فنجان
 شکر  برای مزه دار کردن
دارچین آسیاب شده برای تزئین

 

طرز تهیه ثعلب ترکیه ای :

در یک قابلمه کوچک پودر ثعلب و کمی شیر را با هم مخلوط کنید. هم بزنید تا یکدست شود.

شیر باقیمانده را اضافه کنید و هم بزنید تا گلوله ای باقی نماند.

مخلوط را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید و مدام هم بزنید.

 

هنگامی که مخلوط شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و حدود 10 دقیقه یا تا زمانی که به دلخواه شما غلیظ شود به پختن ادامه دهید.

شکر را هم بزنید تا مزه دار شود.

ثعلب را داخل ماگ بریزید و با دارچین تزیین کنید.

 

نکاتی برای تهیه ثعلب ترکیه ای :

• برای طعم شیرین تر، شکر بیشتری اضافه کنید.

• برای طعم بهتر، از شیر پرچرب استفاده کنید.

 

• برای تهیه نسخه گیاهی ثعلب، به جای شیر گاو از شیر بادام یا شیر سویا استفاده کنید.

• ثعلب را می توان گرم یا سرد سرو کرد. اگر سرد سرو می کنید، قبل از گذاشتن در یخچال بگذارید کاملا خنک شود.

 

طرز سرو ثعلب :

ثعلب معمولاً در لیوان ها یا فنجان های کوچک سرو می شود. آن را اغلب با دارچین آسیاب شده، پسته یا سایر مغزها تزیین می کنند. ثعلب را می توانید به تنهایی یا همراه با کلوچه یا کیک میل کنید.

 

فواید ثعلب برای سلامتی :

سالپ یا ثعلب، منبع خوبی از کربوهیدرات ها و فیبر است. همچنین منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله کلسیم، آهن و منیزیم است. همچنین تصور می شود که ثعلب فوایدی برای سلامتی دارد، مانند کمک به هضم غذا و تقویت سیستم ایمنی.

 

نحوه درست کردن سالپ ترکیه ای

نکاتی برای تهیه ثعلب ترکیه ای

 

طرز تهیه پودر ثعلب :

اگر پودر یا همان آرد ثعلب را پیدا نکردید، می توانید با آسیاب کردن غده های (پیازهای) ارکیده های وحشی آن را درست کنید. با این حال، توجه به این نکته مهم است که ارکیده های وحشی در برخی کشورها یک گونه حفاظت شده هستند، بنابراین مهم است که قوانین محلی خود را قبل از برداشت آنها بررسی کنید.

 

برای تهیه پودر سالپ یا ثعلب، غده های ارکیده را کاملا بشویید و هرگونه کثیفی یا زباله را از بین ببرید. سپس غده ها را پوست بگیرید و به ورقه های نازک برش دهید. برش ها را روی یک ورقه پخت که با کاغذ روغنی پوشانده اید قرار دهید و در دمای 175 درجه فارنهایت به مدت 1-2 ساعت یا تا زمانی که کاملا خشک شوند بپزید.

 

پس از خشک شدن غده های ارکیده، آن ها را با استفاده از آسیاب قهوه یا غذاساز به پودر تبدیل کنید. پودر سالپ را در ظرف دربسته در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.

 

تغییراتی برای تهیه ثعلب ترکیه ای :

روش های مختلفی برای تهیه ی ثعلب وجود دارد. در اینجا چند تغییر وجود دارد:

 

ثعلب شکلاتی: قبل از پختن یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو به مخلوط ثعلب اضافه کنید.

 

ثعلب قهوه: قبل از پختن، یک قاشق چایخوری پودر قهوه فوری را به مخلوط ثعلب اضافه کنید.

 

ثعلب ادویه ای: قبل از پختن، کمی جوز هندی، میخک آسیاب شده و هل آسیاب شده را به مخلوط ثعلب اضافه کنید.

 

ثعلب با آجیل: روی سله را با پسته، گردو یا بادام خرد شده تزیین کنید.

 

ثعلب یک نوشیدنی خوشمزه و آرام بخش است که برای روزهای سرد زمستانی مناسب است. درست کردن آن آسان است و می توان آن را به دلخواه شخصی سازی کرد.

 

سخن پایانی :

سالپ یا ثعلب یک نوشیدنی گرم ترکی خوشمزه و مغذی است که برای لذت بردن در روزهای سرد زمستانی بسیار مناسب است. به راحتی در خانه درست می شود و می توان آن را به دلخواه شخصی سازی کرد.

 

گردآوری: بخش آشپزی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

      Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024